fbpx

Видове връзки за обувки – всичко, което трябва да знаете – част II

Връзките за обувки са ключов елемент от завършека на една обувка. Предвид колко много видове връзки за обувки има, те могат да подчертаят или да създадат изцяло ново стилово усещане, да повишат комфорта по време на ходене, и дори да модифицират формата на обувката според спецификите на ходилото.

И след като вече вероятно сте набелязали своя фаворит, ето какво още трябва да вземете предвид.

Запознайте се по – подробно с връзките за обувки според материята, от която са изработени!

Видове връзки за обувки според формата 

Видове връзки за обувки
Видове връзки за обувки

Според формата си, връзките за обувки могат да бъдат кръгли или плоски. Разликата в двата модела е предимно от стилово естество, тъй като формата на връзката рядко въздейства на материала за изработка. 

Най-грубо казано, кръглите връзки са една идея по-издръжливи от плоските. Именно затова, те по-често се комплектоват с работни, планински или специализирани обувки, докато плоските връзки остават един по-естетичен вариант за градския тип обувка.

Както кръглите, така и плоските връзки могат да варират по дебелина, диаметър, плътност и мекота. Тези фактори зависят от материала и технологията на изработка, характерни за конкретния производител.

Видове връзки за обувки според дължината

Освен всичко останало, връзките за обувки варират и според своята дължина. Тя започва от скромните 45 см, използвани за детски обувки, и достига до далеч по-впечатляващите 210 см за някои видове планински обувки и специализирана екипировка.

Как да определите правилната дължина на своите връзки за обувки? Това е един доста важен казус, решение на който можете да получите тук

И това не е всичко!

Сякаш всичко казано дотук не е повече от достатъчно, връзките за обувки всъщност могат да се различават по редица други фактори. Те могат да бъдат с различни завършващи накрайници (наричани още аглет или наконечник). Също така могат да бъдат импрегнирани с цел водоустойчивост, както и навървени към обувката по десетки начини – от съвсем традиционни, до по-сложни и особено ефектни. 

Ако искате винаги да бъдете в час и да научите всички любопитни подробности, касаещи вашите обувки, техните връзки и безупречната им поддръжка – останете на линия в блога на “Чисто & Просто”, където съвършенството е в детайла. 

В нашия блог може да намерите повече информация как да почистите вашите връзки за обувки, безопасно и в домашни условия! За по-добри резултати разчитайте на нас!

Всички цветове връзки за обувки
Нашите цветове връзки за обувки

Чувствате се объркани? Не се колебайте да се свържете с нашия екип, за да получите професионални съвети и съдействие при избора на перфектния чифт връзки за обувки, отговарящи на бюджета, нуждите и стила ви.