fbpx

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Често задаваните въпроси, са важна част от нашия уебсайт. Те са начина да отговорим на някой ваш въпрос, бързо и лесно.
Ако все пак има нещо, което сме пропуснали, не се притеснявайте да ни потърсите.

Бързо обслужване

Поръчката ще бъде изпълнена до 72ч

Въпроси

Може да изпратите имейл или да позвъните директно

Плащане

Може да платите в брой и с дебитна карта

Екологично

Почистваме с пара, което намалява употребата на препарати

Почистване на обувки

С какви технологии и как почистваме обувките?

Почистването на обувките в “Чисто & Просто” преминава през няколко фази, а именно: нанасяне на препарат за дълбоко почистване, използване на парна струя, третиране с пяна, повторно обработване с пара, мощна екстракция на остатъчни мръсотии и изсушаване при температура от 38 ℃. 

Къде почистваме обувките?

Обувките и аксесоарите Ви ще бъдат почистени на място в нашето ателие. То се намира на ул. Богатица 30 в ж.к. Лозенец, София.

Какви материи обработваме?

Екипът ни почиства обувки и аксесоари, изработени от всякакви материи – естествена и изкуствена кожа, велур, набук, текстил, деним, синтетични материи и смесени модели. 

За колко време ще са готови Вашите обувки?

Стандартният срок за изпълнение на поръчката е от 5 до 7 работни дни. Ако желаете поръчката Ви да бъде третирана приоритетно, Вие можете да вземете обувките и аксесоарите си след 72ч часа, което ще оскъпи услугата със 100%. 

Премахват ли се неприятните миризми?

Щателното хигиенизиране на обувката отвън и отвътре гарантира премахване на всички бактериални, гъбични и органични натрупвания, които причиняват неприятни миризми. За допълнителен ефект, можете да се възползвате от нашата опция за ароматизиране на обувки. 

Безопасно ли е почистването на обувки?

При нас, Вашите обувки са в сигурни ръце и проблеми възникват изключително рядко. Въпреки всичко, ние сме застраховани в случаи на инцидент и сме готови да Ви обезщетим в съответствие с нашата политика за отношения с клиенти. Повече информация можете да откриете в нашите Условия.

Как да поддържате резултата след почистването?

Нашият екип ще Ви даде индивидуални инструкции и насоки за поддръжка на резултата според вида и материята на обувките Ви. Важно е да не позволявате натрупване на слоеве мръсотия, да използвате качествена козметика за крака и да реагирате своевременно при поява на неприятна миризма като я остраните, вместо да я замаскирате. 

Почистване на други аксесоари

Какви други аксесоари почистваме?

Ние можем да се погрижим за професионалното почистване на Вашите връзки, ски, мото и вело екипировка, чанти, раници, детски столове и колички. Нашите партньори от фирма за химическо почистване “Дон Арт” са насреща, за да се погрижат за дрехите Ви, домашния Ви текстил, завивките, възглавниците и завесите Ви.

Как се случва почистването на мото екипировка?

Професионалното почистване на мото екипировка има за цел да запази както външния вид, така и свойствата на специализираното облекло. За целта се следват инструкциите на производителя и се използват специализирани препарати, за да се обработят аксесоарите както отвън, така и отвътре. 

Какви замърсявания се премахват с почистването на детски столчета и колички?

Ние премахваме всички биологични и механични замърсители от детските столчета и колички. Това включва прах, кал, алергени, бактерии, вируси, гъбички, телесни течности, петна от храни и напитки, петна от пот, петна от трева и т.н.

Как почистваме детските колички и столчета?

За почистването на бебешките аксесоари използваме парен метод в съчетание с нежни и меки препарати, съобразени с възрастта на най-малките. По този начин гарантираме както максимална хипоалергичност, така и екологична устойчивост на процеса.

Какви чанти и раници почистваме?

Можем да почистим раници и чанти във всякакви модели и размери. Това включва кожени изделия, текстилни чанти, сакове, куфари и т.н.

Предлагаме ли химическо почистване на дрехи?

В ателието ни на ул. “Богатица” се почистват единствено обувки и аксесоари. Ние обаче си партнираме с един от лидерите в химическото почистване – “Дон Арт”. Ето защо, оставените в нашето ателие дрехи и домашен текстил ще бъдат предадени за обработка на нашите партньори. 

Премахване на петна

Всички петна ли могат да се премахнат?

Екипът ни не може да даде 100% гаранция за премахване на всички видове петна. Колкото повече информация ни дадете за произхода, възрастта и характера на петното, толкова повече ще ни помогнете да го третираме по възможно най-добрия начин и да постигнем възможно най-задоволителния резултат.

Премахват ли се петна от прах, кал и пръст?

Да, този вид петна са лесни за премахване и се третират с близо 100% успеваемост, ако нямат допълнителни примеси.

Премахват ли се петна от луга?

Този вид петна са сравнително по-трудни за обработка и премахването им не е 100% гарантирано, макар че често се оказва възможно.

Премахват ли се петна от мастило?

Повечето петна от мастило се премахват напълно след правилно и упорито третиране. Все пак, успеваемостта не е 100% и има случаи, в които биха могли да останат бледи следи. 

Премахват ли се мазни петна?

Тук отговорът също е по-често “да”, отколкото “не”. Колкото по-старо е петното, толкова по-трудна е задачата. Ето защо Ви съветваме да не се бавите, а да се свържете с нас възможно най-скоро, след като мазното замърсяване е налице. 

Премахват ли се петна от трева?

Петната от трева също се третират с относително висока успеваемост. В най-лошия случай, на мястото на петното ще остане дребно и едва забележимо с просто око несъвършенство в цвета. 

Премахват ли се петна от телесни течности?

Тук следва да направим едно важно разграничение. Телесните течности на хора, бебета и малки деца се премахват лесно и с почти пълна успеваемост. За разлика от тях, петната от животински телесни течности изискват много по-сериозна работа и не винаги могат да бъдат елиминирани напълно.

Премахват ли се петна от храни и напитки?

Петната от вино, кафе, чай, шоколад или други храни и напитки се премахват сравнително лесно и много голяма успеваемост. 

Премахват ли се плодни петна?

Плодните петна са едни от най-упоритите естествени петна, за които трудно би могла да се даде гаранция за успешно премахване. Това важи с най-голяма сила за петната от моркови и ябълки, които са най-честия замърсител върху бебешките дрехи и обувки. 

Премахват ли се петна от боя и лакове?

Петната от бои и лакове са много упорити. Успешно сме премахвали петна от латекс.

Допълнителни услуги

Какво представлява възстановяването на цвят?

Възстановяването на цвят представлява професионално багриране на текстилните обувки и аксесоари, така че те да възвърнат свежия си, естетичен и спретнат вид. Багрирането се извършва с професионални бои, които се отличават с качество, издръжливост и равномерен вид на цвета. 

Какво представлява избелването на подметката?

Избелването на подметката представлява дълбоко парно почистване в комбинация с изкуствено избелване, според вида и степента на замърсяване. След процедурата белите подметки изглеждат като нови – без петна, без неравности в цвета и без несъвършенства. 

Какво е озониране и защо се прави?

Озонирането представлява естествен начин за елиминиране на микроскопичните мръсотии от органичен, химичен или механичен произход. Чрез използването на специални озонатори, процедурата премахва остатъци от препарати, бактерии, микроби, вируси, гъбички или неприятни миризми и гарантира траен резултат. 

Какво представлява импрегнацията и кога е необходима?

Импрегнацията представлява полагане на допълнителен водоустойчив слой, който на практика прави обувката водоустойчива. Процедурата може да се извършва многократно и върху почти всеки вид обувки, а най-подходящото време за нея е началото на есенно-зимния сезон, когато дъждовете и влагата стават все по-често явление. 

Колко време продължава ефекта от импрегнацията?

Ефектът от импрегнацията зависи както от климатичните условия, така и от степента на експлоатация на обувките. В различни ситуации, импрегнираните обувки могат да запазят водоустойчивостта си до няколко месеца.

Пускат ли обувките боя след възстановяването на цвят?

След обработката на обувките ние фиксираме цвета, така че освен, ако не третирате обувката на висока температура, няма риск от пускане на цвета.

През колко време е добре да се сменят връзките?

Това зависи от цвета, здравината, и начина им на експлоатация. Нашата практика показва, че професионалното почистване или пълната смяна на връзките за обувки през една календарна година е най-ефективния и най-предпочитания начин да поддържате обувките си във възможно най-доброто общо състояние. 

Смяна или почистване на връзки: какво препоръчваме?

Макар и да имаме собствена линия връзки за обувки, ние сме фенове на идеята за оптимален период на употреба на старите връзки, Съветваме те да се сменят тогава, когато вече са физически наранени, разплетени, скъсани или с влошено състояние. Дотогава, професионалното почистване има какво да предложи. 

Срокове, взимане и доставки

Къде можете да оставите своите обувки и аксесоари?

Можете да ни оставите обувките и аксесоарите си на място на ул. “Богатица” 30, ж.к Лозенец,  гр. София или в избран от Вас външен пункт от нашата мрежа. Списък с пунктовете можете да видите на картата в раздел “Контакти” на нашия уеб сайт.

Можем ли да вземем обувките и аксесоарите Ви от адрес?

Разбира се. Вие можете да направите заявка за куриер от адрес в град София бързо и лесно от нашия сайт или като ни се обадите на тел. 087 896 9630. 

Можете ли да изпратите обувките и аксесоарите с куриер?

Да, Вие можете да изпратите обувките си и с куриер, през куриерска фирма Еконт. При поръчки на стойност под 40 лв. Доставката е за Ваша сметка, а при поръчки на стойност над 40 лв. – доставката е за наша сметка. 

Пратките Ви ще очакваме до офис на Еконт – Редута, гр. София, за фирма Криейтив Брадърс ООД, тел. 0883473222.

Има ли минимална стойност на поръчката?

При доставяне на артикулите на място в нашето ателие, минимална стойност на поръчката няма. Когато заявявате куриер до адрес, минималната стойност на поръчка е 40 лева. Ако вашите артикули са на по-малка стойност, ние отново можем да дойдем да ги вземем, но цената на услугата ще бъде 10 лева.

По какъв начин можете да заплатите услугата?

Можете да заплатите поръчката си както в брой, така и с помощта на кредитна или дебитна карта. Нашите куриери разполагат с мобилен ПОС терминал, на който можете да извършите плащането бързо, лесно и безопасно. 

В какви срокове ще бъде изпълнена Вашата поръчка?

Стандартната поръчка се изпълнява в срок от 72 часа, докато експресната – в срок от 24 часа и срещу 100% увеличение на обявените в ценоразписа цени. Когато оставяте обувките и аксесоарите си във външен партньорски пункт, тези срокове могат да се увеличат с до 48 часа. 

Нашите външни пунктове

Какво представляват външните пунктове?

Външните пунктове са своеобразна мрежа от партньори, при които можете да оставите обувките и аксесоарите си, като сте сигурни, че те ще стигнат до нас бързо, сигурно и без оскъпяване.

Как можете да разберете къде е най-близкия външен пункт?

Пълен списък с външните пунктове на “Чисто & Просто” можете да видите на картата най-долу в раздел “Контакти”. Списъкът се обновява непрекъснато.

Има ли надценка при оставяне на обувките Ви във външен пункт?

Не. Когато оставяте обувките и аксесоарите си във наш външен пункт Вие ще заплатите цената, обявена в официалния ценоразпис на “Чисто & Просто”.

Какъв е срокът на изпълнение на поръчката чрез външен пункт?

При използване на външен пункт, стандартните срокове могат да се удължат с до 48 часа. Те се добавят към стандартната поръчка (72 часа) и експресната поръчка (24 часа). 

Химическо чистене от “Дон Арт”

Кои са “Дон Арт”?

“Дон Арт” са една от водещите фирми за химическо почистване на територията на България. Освен това, те са наши партньори, приятели и съмишленици, с които споделяме философия на работа, идеи и перфекционизъм във всяко отношение. 

Какви услуги можете да откриете в каталога на “Дон Арт”?

Професионалистите от “Дон Арт” почистват всякакъв вид ежедневно и официално облекло, домашен и обемен текстил. В това число влизат кожени якета и дрехи, официални рокли и костюми, юргани, завеси, протектори за матрак, дамаски за мека мебел и т.н. 

Можете ли да оставите поръчката си към “Дон Арт” при нас?

Да, Вие можете да оставите поръчката си за “Дон Арт” в ателието на “Чисто & Просто”, като услугата няма да претърпи никакво оскъпяване и ще трябва да заплатите единствено цената, обявена в официалния ценоразпис на “Дон Арт”. 

Къде ще бъдат почистени дрехите и текстила Ви?

Дрехите и текстила Ви ще бъдат почистени в едно от ателиетата на “Дон Арт” в София – в кв. Яворов, Център или Надежда, в зависимост от моментната заетост на всяка от локациите. След това, Вие ще можете да ги вземете обратно от ателието на “Чисто & Просто”.

Къде можете да разберете повече за “Дон Арт”?

За да научите повече за “Дон Арт” можете да посетите https://donart.bg/ или да последвате официалната фейсбук страница на фирмата. 

Боядисване на дрехи от “Дон Арт”

Какво представлява боядисването на дрехи?

Професионалното боядисване на дрехи е начин да освежите стария си текстил и буквално да му дадете втори живот. То се прилага върху силно избледнели дрехи, дрехи с естествено цветово изменение, упорити петна, слънчеви изсветлявания и т.н.

Всички тъкани ли подлежат на боядисване?

Боядисването се извършва с най-голяма успеваемост върху два вида аксесоари: такива от естествена кожа или такива с високо съдържание на памук и лен. Този вид органични материи позволяват най-дълбоко, най-ефективно и най-дълготрайно проникване на боята. 

Какви резултати могат да бъдат постигнати с процедурата?

Боядисването може да изварни цвета, да покрие упорити петна и да придаде изцяло нов вид на любимия Ви аксесоар. Резултатът е дълготраен и с гарантирана издръжливост, така че да гарантира отлично съотношение между цена и качество. 

Може ли боядисването да неутрализира упорити петна?

В някои случаи, боядисването е единствения начин да продължите да използвате любима дреха, която е белязана от невъзможно за третиране петно. Боядисването в по-тъмен цвят е интелигентно решение, с което можете да спасите любим или скъп аксесоар от щетите, нанесени от нежеланите замърсявания. 

Как се планира и осъществява боядисването на дрехи?

Преди да дадат каквито и да било гаранции, специалистите на “Дон Арт” ще трябва да инспектират дрехата Ви, да установят нейното съдържание, състояние и потенциал за успешно боядисване. След инспекцията, те ще Ви посъветват относно най-подходящите цветове, които материята би понесла добре. 

Различна ли е цената за различните видове дрехи?

По правило, боядисването на кожа е далеч по-голямо предизвикателство от боядисването на текстил. Ето защо, боядисването на кожени якета, дрехи и аксесоари може да бъде с до 100% по-скъпо от боядисването на памучни и ленени такива. 

Нашите услуги в условията на Covid-19

Какви мерки взима “Чисто & Просто”, за да гарантира сигурността на своите клиенти и служители?

По време на извънредното положение, екипът ни спазва всички официални препоръки, касаещи превенцията на здравето. Това включва използване на лични предпазни средства, периодична дезинфекция, спазване на социална дистанция и специален режим за допускане на клиенти в нашето ателие. На дезинфекция подлежат също така автомобилите на куриерите ни, нашите пратки и използваната в процеса на почистване техника. Стимулираме картовото разплащане и се грижим както за своите клиенти, така и за своите служители.

Как можете да използвате услугите ни в условията на социална изолация?

Най-минимален контакт е осигурен при опцията за поръчка на куриер до врата, където дори няма да се налага да напускате дома си. При желание, можете да ни изпратите обувките си и с куриерска фирма Еконт или в ателието ни, като носите маска и спазвате дистанция с другите посетители.

Как ще бъдат оборудвани куриерите ни, които приемат поръчката на адрес?

Нашите куриери ще носят ръкавици и маска за еднократна употреба, които ще подменят след посещение на всеки следващ адрес. Ако се налага влизане в дома Ви, те ще носят калцуни, които след това ще вземат със себе си и ще изхвърлят собственоръчно. За Ваше удобство, всеки куриер е оборудван с мобилен ПОС терминал за безопасно и безкасово разплащане.

Ще бъдат ли дезинфекцирани обувките и аксесоарите Ви?

Обработката с пара гарантира абсолютна дезинфекция, поради високата температура и налягане. За допълнителна хигиенизация, можете да поръчате услугата ни за озониране на обувки, която е най-сигурния начин да се отървете от всички органични, механични или химични замърсявания в тъканта на обувката.