Почистване на връзки за обувки – лесно и безвредно

Неглижирането на връзките и тяхната хигиена е сигурен начин да обезсмислите тотално стила, качеството и естетиката не само на обувките си, а и на цялостния си външен вид. Ето защо, влагайки малка част от времето си в тази мисия веднъж на няколко седмици, вие ще можете да се зарадвате на безброй предимства, включително подобрена визия, отлична чистота, свежест и характер. Разберете как лесно да поддържате визията на любими обувки с нашите 5 начина за почистване на връзки - лесно и безопасно.

Чисто & Просто - Почистени обувки Nike Air

Как обаче следва да почиствате връзките на обувките си така, че едновременно да си гарантирате отличен краен резултат и безопасност за материята? Днес от “Чисто & Просто” ви предлагаме пет подхода към хигиенизирането на връзките, които със сигурност биха могли да ви свършат повече от страхотна работа.

#1 Накисване и ръчно изпиране

Това е може би най-простия и безобиден метод за третиране на връзките, който всеки може да опита сам у дома, без особена предварителна подготовка, следвайки няколко лесни стъпки:

 • След като отстраните връзките от обувките, напълнете малък съд с топла вода и добавете няколко капки сапун или препарат за пране. 
 • Разбъркайте сместа и оставете връзките да се накиснат в нея за около 10 до 15 минути. 
 • След това можете да изперете накиснатите връзки на ръка под течаща струя топла вода, или да изтъркате повърхността им с мека четка, в зависимост от вида и интензитета на замърсяванията. 
 • Изсушете на стайна температура и се насладете на резултата!

#2 Почистване на връзки със сода бикарбонат

Содата е едно от най-традиционните естествени почистващи средства за дома. Тя може съвсем успешно да бъде прилагана както върху килим, тапицерия или покривка, така и върху връзките ви за обувки. Как става магията?

 • Направете смес от една чаена лъжичка сода за хляб и една средно голяма чаша вода.
 • Махнете връзките от обувките и ги накиснете в така приготвената смес за най-малко 15 минути. 
 • Изплакнете връзките под течаща вода и ги обработете допълнително със сапун или препарат за пране, след което изплакнете отново. Ако е необходимо - използвайте подходяща четка.
 • Ако обработвате бели връзки, можете да посипете повърхността им със сода и да ги оставите да престоят около десет минути, с цел допълнително избелване. АКо връзките са цветни - пропуснете тази стъпка. 
 • Оставете връзките да изсъхнат естествено и се радвайте на съвършения им външен вид!

#3 Избелване с белина или друг избелващ препарат 

Този вариант е приложим единствено за връзки с бял цвят. Във всички останали случаи, белината може по-скоро да навреди на цветовете, отколкото да постигне резултатите, на които сте се надявали.

Използването на белина за бели връзки се случва по следния начин:

 • Премахнете връзките от обувките и ги накиснете в разтвор на много топла до гореща вода и белина, като се стремите да постигнете съотношение от една супена лъжица белина за един литър вода.
 • След петминутно накисване, извадете връзките от разтвора, изцедете ги и ги изплакнете.
 • Измийте връзките с гореща вода и почистващ препарат, с какъвто разполагате - сапун, сух или течен перилен препарат.
 • Изплакнете обилно с вода, оставете връзките да изсъхнат, и готово!

Като по-нежна и безвредна към тъканта алтернатива на белината, можете да използвате различни препарати за отстраняване на петна, а при наличие на омазнени участъци - да обработите връзките с текстилен обезмаслител. В тези случаи е приемливо да прилагате препаратите и върху цветни връзки, спазвайки указанията на конкретния производител.

#4 Пране на връзки в пералня 

Използването на пералня за почистване на връзки е бързо, удобно и всъщност доста ефективно, стига да следва определени правила. Ето как следва да процедирате:

 • По желание, можете да предварително накиснете връзките в топла вода със сапун, за да дадете начало на разграждането на замърсяванията.
 • Поставете връзките в торбичка за пране, която да ги отделя от останалото съдържание на пералнята, ако има такова.
 • Използвайте обичайния си перилен препарат и перете на температура от 30 до 40 градуса, с минимална или без никаква центрофуга.
 • По желание, добавете препарат за отстраняване на петна или белина, в зависимост от цвета на връзките.
 •  Извадете връзките и ги изсушете на стайна атмосфера. Не използвайте сушилня, тъй като тя може да повреди или деформира връзките.

Ако желаете да ароматизирате връзките си допълнително, можете да използвате омекотител за тъкани с избран от вас аромат, или да сложите разтвор от вода и капка избрано етерично масло в пералнята - на мястото, предвидено за омекотител. 

#5 Използвайки професионалните ни услуги

Възползвайки се от услугата за професионално почистване на обувки, предлагана от “Чисто & Просто”, вие можете да изберете между две опции. Първата е едновременно почистване на обувките и техните връзки, а втората - почистване на обувките, в комбинация с цялостна подмяна на връзките.

И в двата случая, резултатът ще е налице - чист, свеж и безупречен външен вид, съчетан с абсолютно безкомпромисна хигиена както на връзките, така и на самите обувки. 

Почистване на обувки - преди и след

Имате някакви въпроси или колебания? Не се колебайте да се свържете с нашия екип, за да получите цялостно съдействие и експертна подкрепа в грижата за обувките, връзките, дрехите и аксесоарите ви.

Нашите съвети са приложими за всяка материя и цвят връзки за обувки, стига да спазвате стъпките за изпълняването им.


© 2024 Чисто & Просто. Всички права запазени.

Когато посещавате или взаимодействате с нашите сайтове, услуги или инструменти, ние или нашите упълномощени доставчици на услуги можем да използваме бисквитки за съхранение на информация, за да ви предоставим по-добро, по-бързо и по-сигурно изживяване, както и за маркетингови цели.